Impreza plenerowa – jej organizacja to prawdziwe wyzwanie! O ile trudno przewidzieć możliwe zmiany pogody (w tym wypadku warto zabezpieczyć się, przygotowując dla gości zadaszenie w postaci namiotu), tak wybór odpowiednich dekoracji, a przede wszystkim menu dostosowanego do charakteru imprezy jest w pełni do przygotowania i przewidzenia. Warto skorzystać z oferty cateringu na imprezy, który oprócz zapewnienia menu podanego w odpowiedniej oprawie, zadba także o odpowiednią obsługę przyjęcia w najdrobniejszym szczególe.
- Dania z grilla – idealne na letnie imprezy pod gołym niebem
Potrawy z grilla kojarzą się przede wszystkim z prostym, nieskomplikowanym menu, co nie znaczy, że przyjęcie pod gołym niebem z mięsem z grilla w roli głównej nie może być eleganckie! Wszystko zależy od sposobu podania oraz rodzaju mięsa, jakie zamierzamy poddać procesowi grillowania. Dania i przystawki z grilla mają za zadanie zaostrzyć smaki gości i przygotować ich kubki smakowe na więcej. Co oprócz klasycznej kiełbasy sprawdzi się jako potrawa z grilla? Wykorzystaj potencjał mięsa, przyrządzając karkówkę w ziołach, szaszłyki drobiowe, które możesz połączyć z kawałkami ulubionych warzyw lub owoców (doskonale smakują z ananasem), szaszłyki wieprzowe po turecku, skąpane w marynacie obfitującej w aromatyczne zioła. Grillowana kaszanka, żeberka i skrzydełka z kurczaka to także doskonały sposób na kulinarne urozmaicenie imprezy plenerowej. Na grillowy ruszt warto wrzucić także ziemniaki w mundurkach w roli dodatku do mięsa.
- Zupy na imprezę plenerową
W towarzystwie dań z grilla świetnie sprawdzają się chłodniki, będące równowagą dla ciepłego mięsa podanego wprost z rusztu. Największą popularnością wśród zup cieszy się żur z jajkiem i białą kiełbasą, grochówka gotowana na wędzonce bigos myśliwski. W zależności od charakteru imprezy plenerowej, tego rodzaju zupy można podawać w stylowym kotle, podgrzewanym na ognisku, co stwarza niepowtarzalną atmosferę.
- Bar sałatkowy
Przy wyborze baru sałatkowego możesz skorzystać z oferty firmy obsługującej imprezy plenerowe. Gotowy, mobilny bufet sałatkowy zapewni Twoim gościom świeży, ale i zdrowy posiłek. Jakie sałatki na imprezę plenerową będą najlepsze? Warto przygotować alternatywy zarówno dla fanów sałatek warzywnych, jak i miłośników sałatek owocowych. Sałatki ze świeżych warzyw pasujące do grilla to podstawa w barze sałatkowym. Oprócz tego warto, by znalazły się w nim sałatka grecka z oliwkami, klasyczna sałatka warzywna, czy bawarska sałatka z czerwoną fasolą i wędzonym boczkiem.
- Desery na imprezę plenerową
Słodki stół to doskonały sposób na imprezę plenerową. Najłatwiejszym rozwiązaniem jest przygotowanie prostych deserów w salaterkach lub stylowych, plastikowych pojemnikach. Porcje deserów powinny być niewielkie i poręczne – idealne do spożycia w biegu, między jednym a kolejnym ciepłym daniem. Co podać na słodki stół podczas imprezy plenerowej? Doskonale wygląda serek mascarpone z owocami, brownie z dodatkiem mango, ciasto leśny mech, galaretki z bitą śmietaną lub krem kajmakowy z bakaliami i bezą.
Oferujemy dostosowany do okazji catering plenerowy i bogate wyposażenie stoisk gastronomicznych. Wieloletnie doświadczenie w tym aspekcie działalności do każdego typu wydarzenia pozwalają nam podchodzić z pasją i pełnym profesjonalizmem. Sprawdź naszą ofertę.
Add Comment