Wesele

 

"Wskażcie miejsce, a my zajmiemy się wszystkim..."

 

Przyjęcie weselneOferta 2017/2018  

 

Pakiet  Pierwszy –  135 zł
* Cena przy zamówieniu dla co najmniej 90 osób dorosłych

- Obiad dwudaniowy – serwowany na talerzach
- Deser po obiedzie
- Trzy kolacje
- Wędliny swojskie
- Cztery przekąski– podawane częściowo na szwedzkim stole
- Trzy sałatki - podawane częściowo na szwedzkim stole
- Ciasto, ciasteczka kruche
- Owoce
- Napoje zimne - podawane w dzbankach
kompot owocowy, sok pomarańczowy 100%, napój Tymbark  jabłko- mięta, pepsi, woda niegazowana i gazowana podawana z cytryną, miętą
- Serwis kawowy
kawa z ekspresu Segafredo (czarna, espresso,
z mlekiem, cappuccino, latte), kawa parzona, kawa rozpuszczalna,
herbata Lipton w kopertach 5 rodzajów, cytryna, cukier biały
i trzcinowy
* do serwisu kawowego używamy wody mineralnej
-
Pieczywo – białe, ciemne
- Wino musujące na powitanie
- Chleb powitalny
- TORT z dekoracją i uroczystym podaniem

 

* Ceny dla pozostałej ilości gości:
60 – 89 / 140 zł
40 – 59 / 145 zł
poniżej 40 osób / wycena indywidualna

 

 

* dzieci do lat 6 na koszt firmy
  dzieci 7 - 16 lat / 50 % ceny osoby dorosłej

 

 

Pakiet Drugi –  145 zł
* Cena przy zamówieniu dla co najmniej 90 osób dorosłych

- Obiad dwudaniowy – podawany na półmiskach
- Deser po obiedzie
- Cztery kolacje
- Wędliny swojskie
- Cztery przekąski– podawane na stołach
- Trzy sałatki - podawane na stołach
- Ciasto, ciasteczka kruche
- Owoce
- Napoje zimne - podawane w dzbankach
kompot owocowy, sok pomarańczowy 100%, napój Tymbark        jabłko- mięta, pepsi, woda niegazowana i gazowana podawana z cytryną, miętą
- Serwis kawowy
kawa z ekspresu Segafredo (czarna, espresso,
z mlekiem, cappuccino, latte), kawa parzona, kawa rozpuszczalna,
herbata Lipton w kopertach 5 rodzajów, cytryna, cukier biały
i trzcinowy
* do serwisu kawowego używamy wody mineralnej
-
Pieczywo – białe, ciemne
- Wino musujące na powitanie
- Chleb powitalny
- TORT z dekoracją i uroczystym podaniem

 

* Ceny dla pozostałej ilości gości:
60 – 89 / 150 zł
40 – 59 / 155 zł
poniżej 40 osób / wycena indywidualna
* dzieci do lat 6 na koszt firmy
  dzieci 7 - 16 lat / 50 % ceny osoby dorosłej

 

USŁUGI DODATKOWE

1.        Wiejski stół – 1400,00 zł lub  12,00 zł/ os. powyżej 140 osób
(opcja dodatkowa -  300,00 zł za „mebel”)

-   Udziec wieprzowy –  7-8 kg

-   Wędliny, kiełbasy / swojskie wyroby  – 5 kg

-   Ryba pieczona w całości – do wyboru: Łosoś/ Sandacz/ Dorsz/ Halibut/ Pstrąg – 3 kg

-   Pierogi smażone – ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami – 120 szt.

-   Deska serów – 1,5kg

-   Smalec swojski ze skwarkami i ogórkiem kiszonym – 1 litr

-   Warzywa i grzybki marynowane – 1 kg

-   Bułeczki nadziewane – kaszą, kapustą z grzybami – 50 szt.

-   Śliwowica, Krupnik ,Wiśniówka – 2 litry (lub inne do uzgodnienia)

 

2.       Szwedzki stół –  1300,00 zł  lub  11,00 zł/ os. powyżej 140 osób

-   Udziec wieprzowy -   7-8 kg

-   Ryba pieczona w całości – do wyboru: Łosoś/ Sandacz/ Dorsz/ Halibut/ Pstrąg – 3 kg

-   Sushi – 60 szt.

-   Deska serów – 1,5 kg

-   Przekąski bankietowe 6 rodzajów – 160 szt.

3.       Fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami – Włoska czekolada Master Martini

-   Duża (czterokaskadowa, pojemność 3,5 kg czekolady)       - 800,00 zł

-   Średnia (trzykaskadowa, pojemność 2,5 kg czekolady)       - 700,00 zł

 

4.       Paczuszki z ciasta i ciasteczek  dla gości  600g –  18,00 zł / paczka

 

5.       Wódka –  bez ograniczeń, podawana na stoły
* ceny na 2017 rok

-   Żubrówka biała, Krupnik    17,00 zł/ os.

-   Żytnia, Żołądkowa Czysta de Luxe, - 18,00 zł/ os.

-   Sobieski, Soplica –  19,00 zł/ os.

-   Wyborowa, Bols, Stock –  20,50 zł/ os.

-   Pan Tadeusz –  22,00 zł/ os.

-   Finlandia, - 30,00 zł/ os.

-   Absolut –  32,50 zł/ os.

*  Pozostałe wódki do osobnej wyceny

 

6.       Ogródek piwny

-   Namiot 3x4m lub 2 parasole, stoły –3 szt., ławy – 6 szt.  (dla 24 osób) –  300,00 zł

-   Rollbar, CO2, sok malinowy, kubki, słomki  (bez ograniczeń) –  300,00 zł

-   Piwo – Lech/ Tyskie/ Żubr
beczka 50l –  370,00 zł
beczka 30l –  220,00 zł

7.       Dmuchańce dla dzieci:
duża zjeżdżalnia  800-900,00 zł ( w zależności od ilości kilometrów)
mały plac zabaw  600-700,00 zł ( w zależności od ilości kilometrów)

 

8.       Chłodnia –  450,00 zł

 

  1. Czystość toalet –  350,00 zł

-   Obsługa 1 osoby dbającej o czystość toalet podczas trwania przyjęcia

-   Środki czystości

 

 

Pobierz menu weselne w postaci pliku .doc lub przeglądnij jego zawartość w boksie poniżej

 

   

Pliki do pobrania:
Do góry strony »

ZUPY

  • Rosół z makaronem
  • Włoska zupa pomidorowa z tortellini
  • Krem z pomidorów z parmezanem i bazylią
  • Krem brokułowy  z prażonymi migdałami
  • Krem z pieczarek z grzankami ziołowymi
  • Żur z jajkiem i białą kiełbasą

 

MIĘSA do obiadu -  pieczone, podawane na półmiskach

  • Karkówka
  • Golonka
  • Żeberka
  • Udko z kurczaka
  • Filet drobiowy w ziołach

MIĘSA POZOSTAŁE

Wieprzowina

  • Pieczeń ze schabu
  • Pieczeń ze schabu nadziewana suszoną śliwką
  • Pieczeń ze schabu nadziewana papryką i serem
  • Roladka z mięsa mielonego zapiekana z boczkiem
  • Panierowana roladka ze schabu nadziewana bekonem i serem wędzonym
  • Sakiewka nadziewana po staropolsku
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Polędwiczki w bekonie w sosie grzybowym

Drób

  • Filet w cieście piwnym
  • Roladka z indyka nadziewana warzywami
  • Kotlecik z fileta, kolorowych papryk i cebulki
  • Roladki drobiowe z miodem i ziołami
  • Kieszonka drobiowa faszerowana soczewicą i wędzonym serem w kremie szpinakowym
  • Kieszonka drobiowa faszerowana jabłkami
  • Kotlet de volaille z masłem ziołowym z czosnkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem
  • Filet drobiowy nadziewany suszoną cebulą z serem feta
  • Filet drobiowy w kawałkach w sosie cytrynowym
  • Filet z indyka faszerowany mięsem i warzywami

POTRAWY DO OSOBNEJ WYCENY

Zupy - 300ml    +2zł/os.

  • Grzybowa
  • Stroganow / 300ml
  • Węgierska zupa gulaszowa z wołowiny / 300ml

Wieprzowina    +2zł/os.

  • Golonka po bawarsku
  • Udziec

Drób  /do osobnej wyceny

  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Pieczona pierś z kaczki z sosem żurawinowym

Wołowina    +2zł/os.

  • Śląska rolada wołowa
  • Pieczeń

Ryby   +3zł/os.

  • Filet z sandacza w sosie cytrynowym
  • Pieczony łosoś podany w kremie szpinakowym
  • Stek z łososia
  • Łosoś w pergaminie z warzywami

 

SOSY DO MIĘS

Pieczeniowy/ Pomidorowy/ Pieczarkowy/ Grzybowy/ Szpinakowy/ Chrzanowy/ Musztardowy/ Cebulowy/ Koperkowy/ Brokułowy/ Śliwkowy/ Serowy/ Czosnkowy/

 

DODATKI DO MIĘS

  • Ziemniaczki gotowane
  • Ziemniaczki pieczone w ćwiartki
  • Ziemniaczki pieczone w mundurkach podane z masłem czosnkowym
  • Ziemniaczki zapiekane z boczkiem i cebulką
  • Ziemniaki puree
  • Puree – marchewkowe, paprykowe, brokułowe, z soczewicy, z serem
  • Ryż biały z warzywami
  • Ryż biały z kolorowymi paprykami
  • Ryż brązowy
  • Kasza gryczana z masełkiem
  • Kluski śląskie z masełkiem
  • Kluski śląskie z pesto
  • Kluski śląskie z kremem szpinakowym
  • Polenta pomidorowo – ziołowa
  • Tarta cebulowa
  • Tarta serowa
  • Makaron z suszonymi pomidorami z oliwą z oliwek i czosnkiem
  • Makaron w sosie śmietanowo – pomidorowym

SURÓWKI

  • z białej kapusty z marchewką
  • z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą
  • z kapusty pekińskiej z serem feta i oliwkami
  • z kapusty czerwonej z porem
  • z kapusty włoskiej z selerem i jabłkiem
  • z kapusty kiszonej z jabłkiem
  • Sałata lodowa z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem w śmietanie
  • z buraczków z cebulką
  • Buraczki z chrzanem
  • z marchwi z brzoskwinią i rodzynkami
  • Mizeria
  • Pomidory z cebulką w śmietanie
  • Kapusta biała na ciepło
  • Modra kapusta - czerwona kapusta z boczkiem na ciepło
  • Buraczki ze smietaną na ciepło
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą na ciepło
  • Marchew z groszkiem na ciepło
  • Gotowane warzywa

TRZECI I PIĄTY POSIŁEK GORĄCY

  • Węgierska zupa gulaszowa z wieprzowiny
  • Flaczki drobiowe z pieczarkami
  • Żurek w chlebie
  • Gołąbki ukraińskie w sosie pomidorowym
  • Paszteciki mięsne z barszczem czerwonym
  • Kieszonki faszerowane mięsem, warzywami i orzechami w cieście francuskim z barszczem czerwonym
  • Tartinki na ciepło z barszczem czerwonym

Wędliny swojskie

  • Szynka drobiowa, wieprzowa
  • Polędwiczka: faszerowana, wędzona
  • Boczek: faszerowany, wędzony
  • Schab: faszerowany, wędzony
  • Kabanos
  • Zając (pieczeń rzymska)
  • Kiełbasa krakowska
  • Kiełbasa wiejska
  • Baleron
  • Salceson

PRZYSTAWKI/ 4 rodzaje

  • Roladka serowa z szynką, papryką i szczypiorkiem
  • Galaretka drobiowa/ wieprzowa
  • Galaretka wegetariańska z brokułami, jajkiem, marchewką
  • Roladka z tortilli z szynką i serem feta
  • Roladka z tortilli z łososiem i szpinakiem
  • Pasztet w cieście francuskim
  • Schab w galarecie
  • Jajka faszerowane pieczarkami
  • Jajka faszerowane mięsem i warzywami z serem feta
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Koreczki z serem, szynką i warzywami
  • Muszle makaronowe serowo-szpinakowe
  • Muszle makaronowe nadziewane sałatką z makaronem ryżowym i bukietem warzyw
  • Muszle makaronowe nadziewane sałatką z kurczaka
  • Muszle makaronowe nadziewane pastą z tuńczyka
  • Pomidory faszerowane sałatką z warzywami i makaronem ryżowym
  • Pomidory faszerowane kurczakiem z warzywami
  • Ryba po grecku
  • Śledź z cebulką w śmietanie
  • Śledź po japońsku
  • Koreczki śledziowe
  • Terrina drobiowa nadziewana pomidorami i oliwkami
  • Terrina drobiowa ze szpinakiem
  • Terrina drobiowa z papryką
  • Terrina wieprzowa nadziewana musem grzybowym
  • Terrina wieprzowa z orzechami
  • Terrina rybna z Soli w sezamie

SAŁATKI/ 3 rodzaje

  • Jarzynowa
  • Pieczarkowa
  • Grecka
  • Nicejska (z tuńczykiem)
  • Caprese
  • Cezar z sałatą lodową, grillowanym kurczakiem i grzankami czosnkowymi
  • mix kolorowych sałat z grillowanym kurczakiem
  • z kurczaka w przyprawie gyros
  • z kurczakiem, ananasem, migdałami, kukurydzą i sałatą pekińską
  • z kurczakiem, serem wędzonym, cebulką i kiełkami sojowymi
  • śledziowa z ziemniakami i marynowanymi grzybami
  • śledziowa z jajkiem i cebulką w śmietanie
  • Meksykańska z czerwoną fasolą, żółtym serem i szynką w majonezie
  • z makaronem ryżowym i warzywami
  • Kalafiorowa z szynką, pomidorem, ogórkiem i jajkiem w sosie czosnkowym
  • Ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem, marynowanymi pieczarkami i czerwoną cebulką

DESER podany po obiedzie

  • Szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi
  • Lody w różnych smakach z bakaliami i bitą śmietaną
  • Panna Cotta
  • Tiramisu
  • Owoce w galaretce
  • Pieczone jabłko z miodem i cynamonem podane z lodami waniliowymi
  • Tarta z owocami i lodami waniliowymi

 

 

Do góry strony »