Menu, Oferta

ZUPY

  • Rosół z makaronem
  • Włoska zupa pomidorowa z tortellini
  • Krem z pomidorów z parmezanem i bazylią
  • Krem brokułowy  z prażonymi migdałami
  • Krem z pieczarek z grzankami ziołowymi
  • Żur z jajkiem i białą kiełbasą

 

MIĘSA do obiadu -  pieczone, podawane na półmiskach

  • Karkówka
  • Golonka
  • Żeberka
  • Udko z kurczaka
  • Filet drobiowy w ziołach

MIĘSA POZOSTAŁE

Wieprzowina

  • Pieczeń ze schabu
  • Pieczeń ze schabu nadziewana suszoną śliwką
  • Pieczeń ze schabu nadziewana papryką i serem
  • Roladka z mięsa mielonego zapiekana z boczkiem
  • Panierowana roladka ze schabu nadziewana bekonem i serem wędzonym
  • Sakiewka nadziewana po staropolsku
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Polędwiczki w bekonie w sosie grzybowym

Drób

  • Filet w cieście piwnym
  • Roladka z indyka nadziewana warzywami
  • Kotlecik z fileta, kolorowych papryk i cebulki
  • Roladki drobiowe z miodem i ziołami
  • Kieszonka drobiowa faszerowana soczewicą i wędzonym serem w kremie szpinakowym
  • Kieszonka drobiowa faszerowana jabłkami
  • Kotlet de volaille z masłem ziołowym z czosnkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem
  • Filet drobiowy nadziewany suszoną cebulą z serem feta
  • Filet drobiowy w kawałkach w sosie cytrynowym
  • Filet z indyka faszerowany mięsem i warzywami

POTRAWY DO OSOBNEJ WYCENY

Zupy - 300ml    +2zł/os.

  • Grzybowa
  • Stroganow / 300ml
  • Węgierska zupa gulaszowa z wołowiny / 300ml

Wieprzowina    +2zł/os.

  • Golonka po bawarsku
  • Udziec

Drób  /do osobnej wyceny

  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Pieczona pierś z kaczki z sosem żurawinowym

Wołowina    +2zł/os.

  • Śląska rolada wołowa
  • Pieczeń

Ryby   +3zł/os.

  • Filet z sandacza w sosie cytrynowym
  • Pieczony łosoś podany w kremie szpinakowym
  • Stek z łososia
  • Łosoś w pergaminie z warzywami

 

SOSY DO MIĘS

Pieczeniowy/ Pomidorowy/ Pieczarkowy/ Grzybowy/ Szpinakowy/ Chrzanowy/ Musztardowy/ Cebulowy/ Koperkowy/ Brokułowy/ Śliwkowy/ Serowy/ Czosnkowy/

 

DODATKI DO MIĘS

  • Ziemniaczki gotowane
  • Ziemniaczki pieczone w ćwiartki
  • Ziemniaczki pieczone w mundurkach podane z masłem czosnkowym
  • Ziemniaczki zapiekane z boczkiem i cebulką
  • Ziemniaki puree
  • Puree – marchewkowe, paprykowe, brokułowe, z soczewicy, z serem
  • Ryż biały z warzywami
  • Ryż biały z kolorowymi paprykami
  • Ryż brązowy
  • Kasza gryczana z masełkiem
  • Kluski śląskie z masełkiem
  • Kluski śląskie z pesto
  • Kluski śląskie z kremem szpinakowym
  • Polenta pomidorowo – ziołowa
  • Tarta cebulowa
  • Tarta serowa
  • Makaron z suszonymi pomidorami z oliwą z oliwek i czosnkiem
  • Makaron w sosie śmietanowo – pomidorowym

SURÓWKI

  • z białej kapusty z marchewką
  • z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą
  • z kapusty pekińskiej z serem feta i oliwkami
  • z kapusty czerwonej z porem
  • z kapusty włoskiej z selerem i jabłkiem
  • z kapusty kiszonej z jabłkiem
  • Sałata lodowa z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem w śmietanie
  • z buraczków z cebulką
  • Buraczki z chrzanem
  • z marchwi z brzoskwinią i rodzynkami
  • Mizeria
  • Pomidory z cebulką w śmietanie
  • Kapusta biała na ciepło
  • Modra kapusta - czerwona kapusta z boczkiem na ciepło
  • Buraczki ze smietaną na ciepło
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą na ciepło
  • Marchew z groszkiem na ciepło
  • Gotowane warzywa

TRZECI I PIĄTY POSIŁEK GORĄCY

  • Węgierska zupa gulaszowa z wieprzowiny
  • Flaczki drobiowe z pieczarkami
  • Żurek w chlebie
  • Gołąbki ukraińskie w sosie pomidorowym
  • Paszteciki mięsne z barszczem czerwonym
  • Kieszonki faszerowane mięsem, warzywami i orzechami w cieście francuskim z barszczem czerwonym
  • Tartinki na ciepło z barszczem czerwonym

Wędliny swojskie

  • Szynka drobiowa, wieprzowa
  • Polędwiczka: faszerowana, wędzona
  • Boczek: faszerowany, wędzony
  • Schab: faszerowany, wędzony
  • Kabanos
  • Zając (pieczeń rzymska)
  • Kiełbasa krakowska
  • Kiełbasa wiejska
  • Baleron
  • Salceson

PRZYSTAWKI/ 4 rodzaje

  • Roladka serowa z szynką, papryką i szczypiorkiem
  • Galaretka drobiowa/ wieprzowa
  • Galaretka wegetariańska z brokułami, jajkiem, marchewką
  • Roladka z tortilli z szynką i serem feta
  • Roladka z tortilli z łososiem i szpinakiem
  • Pasztet w cieście francuskim
  • Schab w galarecie
  • Jajka faszerowane pieczarkami
  • Jajka faszerowane mięsem i warzywami z serem feta
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Koreczki z serem, szynką i warzywami
  • Muszle makaronowe serowo-szpinakowe
  • Muszle makaronowe nadziewane sałatką z makaronem ryżowym i bukietem warzyw
  • Muszle makaronowe nadziewane sałatką z kurczaka
  • Muszle makaronowe nadziewane pastą z tuńczyka
  • Pomidory faszerowane sałatką z warzywami i makaronem ryżowym
  • Pomidory faszerowane kurczakiem z warzywami
  • Ryba po grecku
  • Śledź z cebulką w śmietanie
  • Śledź po japońsku
  • Koreczki śledziowe
  • Terrina drobiowa nadziewana pomidorami i oliwkami
  • Terrina drobiowa ze szpinakiem
  • Terrina drobiowa z papryką
  • Terrina wieprzowa nadziewana musem grzybowym
  • Terrina wieprzowa z orzechami
  • Terrina rybna z Soli w sezamie

SAŁATKI/ 3 rodzaje

  • Jarzynowa
  • Pieczarkowa
  • Grecka
  • Nicejska (z tuńczykiem)
  • Caprese
  • Cezar z sałatą lodową, grillowanym kurczakiem i grzankami czosnkowymi
  • mix kolorowych sałat z grillowanym kurczakiem
  • z kurczaka w przyprawie gyros
  • z kurczakiem, ananasem, migdałami, kukurydzą i sałatą pekińską
  • z kurczakiem, serem wędzonym, cebulką i kiełkami sojowymi
  • śledziowa z ziemniakami i marynowanymi grzybami
  • śledziowa z jajkiem i cebulką w śmietanie
  • Meksykańska z czerwoną fasolą, żółtym serem i szynką w majonezie
  • z makaronem ryżowym i warzywami
  • Kalafiorowa z szynką, pomidorem, ogórkiem i jajkiem w sosie czosnkowym
  • Ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem, marynowanymi pieczarkami i czerwoną cebulką

DESER podany po obiedzie

  • Szarlotka na ciepło podana z lodami waniliowymi
  • Lody w różnych smakach z bakaliami i bitą śmietaną
  • Panna Cotta
  • Tiramisu
  • Owoce w galaretce
  • Pieczone jabłko z miodem i cynamonem podane z lodami waniliowymi
  • Tarta z owocami i lodami waniliowymi

 

 

Pliki do pobrania:
Do góry strony »