Jadłospis

JADŁOSPIS

Jadłospis może być ułożony zgodnie z Państwa sugestiami i preferencjami, a także zmieniany w trakcie realizacji zlecenia. Przygotowywany jest na 3 tygodnie, bez powtarzalności posiłków.

 

GRAMATURA POSIŁKÓW:

Porcja mięsa, ryby – 120 g; ziemniaki, ryż, kasza, makaron – 250 g; surówka–150g. Potrawy jednoskładnikowe – 400 g

 

PROPOZYCJA JADŁOSPISU:

Poniedziałek: Pierś drobiowa w panierce, ziemniaki gotowane, surówka z buraczków
Wtorek: Bigos z bułką
Środa: Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane, surówka z czerwonej kapusty
Czwartek: Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z marchewki z jabłkiem
Piątek: Gołąbki w sosie pieczarkowym
Sobota: Karczek pieczony , ziemniaki pieczone,  surówka z białej kapusty

 

Poniedziałek:  Kotlet de volaille, ziemniaki pieczone, surówka z czerwonej kapusty
Wtorek: Spaghetti z sosem bolońskim
Środa: Kotlet mielony z cebulką duszoną, ziemniaki gotowane, buraczki na ciepło
Czwartek: Potrawka drobiowa, ryż, surówka z marchewki z brzoskwinią i rodzynkami
Piątek: Gołąbki w sosie pieczarkowym
Sobota: Karczek pieczony , ziemniaki pieczone,  surówka z białej kapusty

 

Poniedziałek: Pierś drobiowa w płatkach kukurydzianych, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej
Wtorek: Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki gotowane, surówka z buraczków z chrzanem
Środa: Kiełbasa z cebulką, ziemniaki pieczone, surówka z czerwonej kapusty
Czwartek: Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, surówka z buraczków z cebulką
Piątek: Risotto z sosem pomidorowym
Sobota: Żeberka pieczone, ziemniaki gotowane, surówka z marchwi i groszku na ciepło

 

 

Do góry strony »